Espacio Vocacional

Preguntas Frecuentes

 

Això de la vocació és una cosa que ve de cop o és una cosa que se sap de sempre?

Depèn de cada cas i hi ha exemples de tot. En tot cas, la vocació és una crida interior, com un enamorament, que sents dins teu, sovint sense quadrar massa amb els plans que tenies. El temps i el discerniment ajuda a anar aclarint la idea inicial i la resposta que hi dones.

Què cal per entrar al monestir, cal donar alguna cosa o tenir estudis?

Per entrar al monestir el que cal sobretot és sentir aquest desig de seguir radicalment la crida de Déu en aquesta comunitat. Perquè això sigui possible es necessita una certa capacitat per viure tant la solitud com la les relacions, la vida en comunitat.

I què feu al monestir, no us avorriu?

És difícil avorrir-se a Sant Benet! El nostre dia a dia està ple amb la pregària comunitària i personal, el treball, l'estudi, l'acolliment, la relació amb les persones que s'apropen a la comunitat i la mateixa vida comunitària.

I teniu contacte amb el món? veieu la família?

Si bé la relació amb la família ve condicionada per l'opció que hem fet i la mateixa vida comunitària, mantenim el contacte i hi som quan ens necessiten. No estem submergides en la vida de la ciutat i el monestir i això ens dóna una certa perspectiva, però tenim relació amb el món per diversos mitjans. Per l'hostatgeria, pels cursos i xerrades dins i fora del monestir, els canals de comunicació social. També valorem la vinculació amb el municipi de Marganell al que pertanyem.

Canteu molt a la pregària, cal tenir bona veu o saber cantar per ser monja?

No, no cal tenir cap veu especial ni saber cantar per entrar al monestir. La pregària comunitària forma part de la nostra opció i és important per a nosaltres. Per això cantem i intentem que sigui bonica.

A quina edat es pot entrar al monestir?

Evidentment cal ser major d'edat i és millor haver tingut una certa experiència de vida, però depèn de cada cas. No tothom entra a la mateixa edat.

Este sitio web utiliza Cookies propias para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. El usuario tiene la posibilidad de configurar su navegador pudiendo, si así lo desea, impedir que sean instaladas en su disco duro, aunque deberá tener en cuenta que dicha acción podrá ocasionar dificultades de navegación de la página web

Top