Vocational Space

Frequently asked questions

 

Això de la vocació és una cosa que ve de cop o és una cosa que se sap de sempre?

Depèn de cada cas i hi ha exemples de tot. En tot cas, la vocació és una crida interior, com un enamorament, que sents dins teu, sovint sense quadrar massa amb els plans que tenies. El temps i el discerniment ajuda a anar aclarint la idea inicial i la resposta que hi dones.

Què cal per entrar al monestir, cal donar alguna cosa o tenir estudis?

Per entrar al monestir el que cal sobretot és sentir aquest desig de seguir radicalment la crida de Déu en aquesta comunitat. Perquè això sigui possible es necessita una certa capacitat per viure tant la solitud com la les relacions, la vida en comunitat.

I què feu al monestir, no us avorriu?

És difícil avorrir-se a Sant Benet! El nostre dia a dia està ple amb la pregària comunitària i personal, el treball, l'estudi, l'acolliment, la relació amb les persones que s'apropen a la comunitat i la mateixa vida comunitària.

I teniu contacte amb el món? veieu la família?

Si bé la relació amb la família ve condicionada per l'opció que hem fet i la mateixa vida comunitària, mantenim el contacte i hi som quan ens necessiten. No estem submergides en la vida de la ciutat i el monestir i això ens dóna una certa perspectiva, però tenim relació amb el món per diversos mitjans. Per l'hostatgeria, pels cursos i xerrades dins i fora del monestir, els canals de comunicació social. També valorem la vinculació amb el municipi de Marganell al que pertanyem.

Canteu molt a la pregària, cal tenir bona veu o saber cantar per ser monja?

No, no cal tenir cap veu especial ni saber cantar per entrar al monestir. La pregària comunitària forma part de la nostra opció i és important per a nosaltres. Per això cantem i intentem que sigui bonica.

A quina edat es pot entrar al monestir?

Evidentment cal ser major d'edat i és millor haver tingut una certa experiència de vida, però depèn de cada cas. No tothom entra a la mateixa edat.

This website uses its own Cookies to collect information in order to improve our services. If you continue browsing, you accept their installation. The user has the possibility of configuring his browser, being able, if he so wishes, to prevent them from being installed on his hard drive, although he must bear in mind that such action may cause difficulties in navigating the website.

Top