Associació de Voluntariat 'Shemà' del monestir de Sant Benet de Montserrat

Acollir, coordinar i acompanyar les persones interessades en col·laborar amb el monestir de Sant Benet de Montserrat, mitjançant tasques de voluntariat.

 

Acollir, coordinar i acompanyar les persones interessades en col·laborar amb el monestir de Sant Benet de Montserrat, mitjançant tasques de voluntariat.

L'Associació de Voluntariat 'Shemà' està formada actualment per set persones, que s'organitzen en una Junta. Dues d'aquestes persones formen part de la comunitat de Sant Benet. La presidenta és l'abadessa del monestir, Maria del Mar Albajar, i també forma part la germana Concepció Badia, que és la persona de contacte entre l'Associació i el Monestir.

Les cinc persones restants de la Junta són cinc dones laiques, que s'han conegut precisament al monestir de Sant Benet en cursos, recessos o activitats que s'hi han fet. "Ens hem sentit acollides per aquesta comunitat i volem compartir la nostra experiència amb altres, donant-lo a conèixer i creant ponts d'interrelació amb la comunitat", afirmen des de l'Associació.

I és que la idea de crear aquesta Associació neix de la pròpia comunitat de benedictines. "La idea no és nostra, sinó que sorgeix de la necessitat de la comunitat de Sant Benet per organitzar la presència de persones que s'apropaven ja al monestir demanant fer un voluntariat".

Calia organitzar i vehicular aquest voluntariat ja existent i el futur que pogués aparèixer, i es va creure que la millor manera per fer-ho amb cara i ulls era a través d'una Associació. "La nostra tasca és la d'acollir, coordinar, i acompanyar aquestes persones que volen col·laborar amb el monestir", expliquen. La comunitat ho va demanar a aquestes cinc dones perquè feia anys que freqüentaven el monestir i la comunitat les coneixia.

Van començar a treballar l'encàrrec l'any 2018, i l'Associació es va legalitzar a finals d'aquell any. Actualment ja compten amb una desena de voluntaris a l'Associació. Tot i ser pocs reconeixen que això no els ha frenat per aprovar ja "estatuts o crear un Pla de Voluntariat".

I a qui s'adrecen? "A tothom qui vulgui ajudar, col·laborar i fer experiència mitjançant un voluntariat, en un entorn de natura a la muntanya de Montserrat, on pots trobar espais de silenci per a la reflexió i l’espiritualitat". Les tasques, que són diverses, van des d'ajudar a l'hostatgeria, a la biblioteca, o a l'arxiu, així com fer ceràmica, informàtica, treballar al bosc, a l'hort o fent tasques de jardineria.

Qui vulgui i pugui ser voluntari es pot informat i posar en contacte amb l'Associació a través de la web del monestir

 

DESCARREGAR ASSOCIACIÓ SHEMÀ

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar
Top