BOTIGA

ONLINE

COMPRAR

BOTIGA

ONLINE

COMPRAR

BOTIGA

ONLINE

COMPRAR

BOTIGA

ONLINE

COMPRAR

BOTIGA

ONLINE

COMPRAR

Pau

Rep la nostra benvinguda.

En aquest espai volem compartir la nostra vida:

a través de la BELLESA del paisatge que ens envolta, de la ceràmica, de l'espai, de les persones

de l'ACOLLIDA, Déu acull la nostra comunitat i a cadascuna de nosaltres i volem compartir aquesta acollida,

i a través de la FORMACIÓ, a través de la qual aprenem a viure el misteri infinit de l'amor i la llibertat que Déu ens proposa.

Volem que la nostra vida sigui una vida que parla a Déu, que parla de Déu.

Maria del Mar Albajar, abadessa

Meditació cristiana

Meditació cristiana

Meditació en el Monestir de Sant Benet de Montserrat

Ens trobem el tercer dissabte de cada mes a les 17:15h

 

 

Novetats del taller

Esperant Tots Sants, enguany, en el taller hem rebut diversos encàrrecs perdecorar làpides amb la nostra ceràmica. Estem molt contentes de poder contribuir a posar color i amor en els cementiris. Uns espais sagrats on reposen els nostres éssers estimats. 

Per a nosaltres, cada làpida, està plena de simbolisme seguint els desitjos de la família que l'encomana. 

Notícia Necrològica de la Gna. M. Josefina Rabella i Huguet

Notícia Necrològica de la Gna. M. Josefina Rabella i Huguet

La nostra gna. M. Josefina Rabella i Huguet ha mort, avui, 23 de setembre de 2023, quan tocaven a completes. Deixeu que el vostre servent, la vostra serventa, se’n vagi en pau com li havíeu promès.

Després d’uns anys a la infermeria per la vellesa i la malaltia, agraïda per les atencions rebudes de germanes, cuidadors i cuidadores, ha marxat per rebre l’abraçada eterna del Crist que ha sigut la raó del seu viure, la Vida de la seva vida.

Va néixer el 5 d’agost del 1924 a Barcelona. Ve rebre el baptisme el 31 d’agost del 1924.  Filla d’en Fernando i la Ramona, va tenir un germà, el Joan. Va rebre els primers ensenyaments al Col·legi de les Dominiques de l’Anunciata fins l’any 1936 que va esclatar la guerra. 

Als quatre anys va estar molt greu a causa de una bronco-pneumònia i fou guarida per intercessió del P. Coll, fundador de les Dominiques de l’Anunciata. Ella sempre ho va considerar una gràcia. 

Va fer la primera comunió als vuit anys, junt amb el seu germà, en privat, a l’altar de St. Josep Oriol a la parròquia del Pi. Al dia següent, oficialment, al seu col·legi.

La guerra civil espanyola i la post-guerra, van ser per a ella i per a tota la família, explicava, de veritable angoixa, de por i de molta duresa. Va marcar un abans i un desprès.

Entre els anys 1938 i 1943, fa els set cursos de Batxillerat, i desprès “l’examen d’Estat”, havent d’estudiar fort i molt. L’any 1946, ja obtenia el Títol de Magisteri a l’ Institut de la “Cultura de la Dona” .

Va treballar un any en una escola parroquial. Desprès a l’Escola “Tomàs Luis de Vitòria” fins a la seva entrada al monestir.

El seu treball com a mestra l’omplia molt, i el feia amb amor i dedicació. Les tardes dels diumenges feia catequesi a la parròquia de Betlem i més tard a Sant Sebastià de Verdum. El Verdum, en aquell moment, era una barriada molt pobre on no hi havia ni església, ni escola, ni dispensari. L’Eucaristia la celebraven en un racó d’un camp, el confessionari era una cadira sota un fanal... L’escola era un barracó fet de fusta i els bancs, taulons de paleta. Sempre es va sentir una noia lliure. Els seus pares la van respectar en tot moment.

Amb el grup de la parròquia va visitar Roma, amb motiu de la Canonització del Papa Pius X. També va fruir molt, junt amb el grup parroquial, amb amics, i les colònies, fent viatges i excursions.

L’amor a la natura i escoltar dins seu el seu missatge, l’ajudaven a percebre la fidelitat del Creador i el seu amor a les coses creades.

Va ser conscient que la seva vida sempre havia estat portada per Déu. Pel seu desig de conèixer la Bíblia, va assistir a cursets sobre els evangelis, els salms, i a conferències que parlessin de temes sobre la vida interior.

Més tard, per bones amigues, entrà en contacte amb el Montserrat monàstic i litúrgic. Així va tenir relació amb el P. Josep M. Gassó, que la va anar introduint a la vida monàstica i li parlà del monestir de Sant Benet de Montserrat.

El 1956, va parlar per primera vegada amb la Mare abadessa M. Cecilia Boquè, i al cap de tretze anys, havent mort els seus pares, el dia 26 de maig de 1969 entrava al monestir, tenia 44 anys. Va fer la seva professió temporal el 23 de juliol de 1971 i la professió solemne el 21 de setembre de 1974, acompanyada per la seva família. Va rebre formació bíblica, litúrgica i monàstica. Era una dona de fonda pregària, intel·ligent, sàvia, i propera, sempre a punt de donar raó de la seva fe i del seu viure monàstic.

A la comunitat ha estat priora, consellera, sagristana, cerimoniera, hostatgera, responsable de la infermeria i del rebost, secretària capitular i federal... Prompte sempre a servir la comunitat.

Ha passat fent el bé a moltes persones, també a través d’internet, fent-se propera per respondre les qüestions que se li plantejaven i que ella responia aprofundint els temes i teixint veritables vincles d’amistat.

Les seves nebodes, família i la comunitat que tant l’hem estimat, la trobarem a faltar. Us la confiem al vostre record i que ella ens sigui intercessora, per fer nosaltres el camí de vida com ella ha fet.

La nostra germana Natalia ja ha publicat la seva Tesi Doctoral

La Natalia ha dipositat el dia  15 de juny la seva Tesi doctoral amb el títol: 

"Los pasionarios Ibéricos de semana santa del siglo XVI: estudio litúrgico de su diversidad tipológica"

Aquesta Tesi, presentada a l'Institut Litúrgic de Sant Anselm de Roma, ha estat dirigida  pel doctor Juan Pablo Rubio Sadia. Totes ens alegrem molt amb aquesta important fita de la nostra germana. El seu treball en la litúrgia ja està donant fruits. Gràcies a la seva acurada recerca, s'ha actualitzat i redescobert nous passionaris a la Península. 

La defensa serà el proper 6 de novembre a les 16h a Sant Anselm de Roma

La Teresa escala el Cavall Bernat de Montserrat

La Teresa Forcades, convidada per la muntanyenca i escaladora catalana Sílivia Vidal Martí, escala el Cavall Bernat. Era la seva primera ascenció important. Això ha estat possible gràcies a la generositat de la catalan Sílivia Vidal. L'ascenció va tenir lloc el dimarts 20 de juny, felicitats!

Avís, la pàgina web de la Teresa ha sigut piratejada i pot ser que us redireccioni cap a un altre lloc web. Aquí teniu el nou enllaç web: Teresa Forcades i Vila | pàgina web oficial (wordpress.com)

Per fer donatius

Per fer donatius

A Sant Benet ja tenim un número BIZUM per poder fer donatius de manera fàcil i des del mòbil: 06581 Monestir Sant Benet de Montserrat

 

També es poden continuar fent a través de transferència al número:

ES48 0081 52 83 3400 0110 9114 (Titular: Benedictines Monestir Sant Benet)

Ceràmica de Sant Benet

Ceràmica de Sant Benet

La ceràmica de Sant Benet,

de Montserrat al món amb un nou catàleg

Article publicat a Catalunya Religió

https://www.caratalunyareligio.cat/ca/ceramica-sant-benet-montserrat-mon-nou-cataleg

El catàleg el podeu trobar al següent enllaç:

https://www.catalunyareligio.cat/sites/default/files/2022-10/cataleg-montserrat-benetes.pdf

D'INTERÈS

Entrevista canal taronja

SOTA LA VOSTRA PROTECCIÓ

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar
Top