Sinclètica, matrícula oberta

Sinclètica, matrícula oberta

Màster 2 anys. Modalitat matrícula:

Full -Student- 4000€/any

Audit -Student - 500€/online; 1000€/ presencial any

Altres modalitats:

1 cap de setmana 100€ online i 150€ presencial  

1 perspectiva concreta 150€ online o 1 ponència concreta 30€ online

Per més informació: http://www.sincletica.cat

Presentació Focusing

Presentació Focusing

ACTIVITATS MONESTIR

 

Curs Teresa Lisieux

Curs Teresa Lisieux

La Gràcia de Sortir de la Infantesa

L’any 1997, Teresa de Lisieux (1873-97) va ser proclamada 'doctora de l’Església universal'. Aquest és el màxim reconeixement intel·lectual atorgat per l’Església catòlica. Hi ha aproximadament 40 barons que tenen aquest títol i només 4 dones. Les altres tres dones són: Teresa d’Àvila, Caterina de Siena i Hildegarda de Bingen. Hildegarda va viure més de 80 anys, Teresa d’Àvila més de 60; Caterina de Siena 33 i Teresa de Lisieux només 24. Què va fer Teresa de Lisieux en els seus breus 24 anys de vida per merèixer aquest reconeixement? Durant les 9 sessions que trobareu especificades en el programa, llegirem sencera la seva obra autobiogràfica i algunes de les seves cartes, prestant especial atenció a l'extraordinària novetat dels seus plantejament teològics.

Matrícula, contactar amb: http://ginascr@sincletica.cat

El curs es farà en català

Hebreu Bíblic

Hebreu Bíblic

Classes en italià amb traducció simultània a l'anglès. Professora Hora Aboav.

Contactar amb: http://ginascr@sincletica.cat

La comunitat de Sant Benet de Montserrat està d'aniversari!

La comunitat de Sant Benet de Montserrat està d'aniversari!

La comunitat de Sant Benet de Montserrat està d'aniversari!

Les monges del Monestir de sant Benet de Montserrat enguany celebren el 70è aniversari de la seva fundació.

El dia 13 de maig de 1952 dues comunitats benedictines es van fusionar per donar origen a una nova comunitat: la de Sant Benet de Montserrat. Aquell dia, es trobaren al monestir de Santa Cecília de Montserrat les monges provinents del monestir de Sant Anton i Santa Clara, fundat el segle XIII a Barcelona, i les del monestir de Sant Benet de Mataró que hi residien des del 1939 temporalment, i l'origen del qual es remunta al segle XIX. Totes dues comunitats havien perdut els seus monestirs durant de la Guerra Civil Espanyola i van acceptar de cor la proposta d'ajuntar-se i instal·lar-se a la muntanya de Montserrat.

Per celebrar l'aniversari, la mateixa data del 13 de maig, però 70 anys més tard, la comunitat de Sant Benet de Montserrat ha pujat de nou al monestir de Santa Cecília per celebrar una Eucaristia en acció de gràcies pels 70 anys d'història. La celebració ha estat presidida pel Pare Manel Gasch, abat de Montserrat, i concelebrada per l’abat del monestir de Poblet i el prior del monestir de Solius. També hi han assistit l'abadessa del monestir de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona i la de Vallbona de les Monges, així com la priora del monestir de Sant Daniel de Girona. A més també han acompanyat la comunitat la presidenta i la primera consellera de la Congregació Benedictina  Europea de la Resurrecció, a la qual pertany el monestir de sant Benet de Montserrat.

Després de la missa a Santa Cecília, la trobada ha continuat al monestir de Sant Benet amb una arrossada on també s'hi han afegit els monjos del monestir de Santa Maria de Montserrat. En total, a la festa s'hi han aplegat més d'una cinquantena de monjos i monges. Després de dinar, en un ambient lúdic i festiu, s'han rememorat, a través d'un joc de preguntes, algunes anècdotes i esdeveniments històrics d'aquells inicis de la comunitats i que es conserven documentats a l'arxiu del monestir. De fet, actualment,  encara hi ha tres monges que van viure en primera persona el dia de la fundació, són la gna. Assumpta Bardolet, la gna. Maria Mercè Coll i la gna. Maria Tecla Carricondo. Totes elles van poder participar de la festa juntament amb la comunitat.

70è aniversari fundació

70è aniversari fundació

Una història de fa 70 anys!

Les monges del Monestir de sant Benet de Montserrat enguany celebrem el 70è aniversari de la nostra fundació.

El dia 13 de maig de 1952 dues comunitats benedictines es van fusionar per donar origen a una nova comunitat: la de Sant Benet de Montserrat. Aquell dia, es trobaren al Monestir de Santa Cecília les monges provinents del Monestir de Sant Anton i Santa Clara, fundat el segle XIII a Barcelona, i les del Monestir de Sant Benet de Mataró, l'origen del qual es remunta al S.XIX. Totes dues comunitats havien perdut els seus monestirs durant de la Guerra Civil Espanyola i van acceptar de cor la proposta d'ajuntar-se e instal·lar-se a la muntanya de Montserrat.

La fusió es va fer el dia 13 de maig. Les monges de les dues comunitats es van trobar a les tres de la tarda al rebedor del Monestir de Santa Cecília, monestir on les monges de Mataró estaven instal·lades provisionalment des de feia alguns anys. Allà, moltes monges es van conèixer per primera vegada i es van donar una primera i emblemàtica abraçada. Una hora més tard, a les quatre de la tarda, va venir el P. Gabriel Maria Brasó, Prior del Monestir de Santa Maria de Montserrat, i va llegir en veu alta el Decret d'Unió davant de tota la comunitat. A partir d'aquell quedava constituïda la comunitat benedictina de Sant Benet de Montserrat.

Per celebrar l'aniversari, aquesta mateixa data del 13 de maig, però 70 anys més tard, la comunitat pujarà de nou al Monestir de santa Cecília on celebrarà una eucaristia en acció de gràcies pels 70 anys d'història. Hi han estat convidats els abats, abadesses i priors i priores dels monestirs catalans benedictins i cistercencs, així com la presidenta i la primera consellera de la Congregació Benedictina Europea de la Resurrecció, a la qual pertany el monestir de sant Benet de Montserrat. Després de missa, hi haurà una arrossada on també s'hi afegiran els germans monjos de Santa Maria de Montserrat.

A la comunitat encara hi ha tres monges que van viure aquell esdeveniment en primera persona, són la Gna. Assumpta Bardolet, la Gna. Maria Mercè Coll i la Gna. Maria Tecla Carricondo. Amb totes elles compartim l'alegria de la festa, tot fent camí en comunitat. Donem-ne gràcies a Déu!

Sinclètica, matrícula oberta

Sinclètica, matrícula oberta

Màster 2 anys. Modalitat matrícula:

Full -Student- 4000€/any

Audit -Student - 500€/online; 1000€/ presencial any

Altres modalitats:

1 cap de setmana 100€ online i 150€ presencial  

1 perspectiva concreta 150€ online o 1 ponència concreta 30€ online

Per més informació: http://www.sincletica.cat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar
Top